شرایط تبصره در مدارس ایثارگران در آیین نامه ای توسط کمیسیون امور تحصیلی ایثارگران ارائه شده است. برای تعیین شرایط تحصیل در مدارس ایثارگران در این اساسنامه حدود 10 ماده ارائه شده که برخی از ماده های ذکر شده دارای تعدادی تبصره برای تحصیل می باشد؛ تعداد تبصره در این اطلاعیه حدود 3 تبصره می باشد.
برای مشاوره شرایط تبصره در مدارس ایثارگران
برای مشاوره شرایط تبصره در مدارس ایثارگران
با توجه به شرایط متفاوت ایثارگران، جانبازان و آزادگان، شواری عالی آموزش و پرورش طبق اساسنامه ای تصمیم گرفت تا زمینه تحصیل برای این افراد را در مدارس خاصی تحت عنوان مدارس ایثارگران به وجود آورد. شرایط تحصیل در این مدارس مطابق با شرایط تمامی ایثارگران درنظر گرفته شده و علاوه بر خود افراد ایثارگر و جانباز سایر افراد خانواده از جمله همسر و فرزندان نیز می توانند در این مدارس به تحصیل بپردازند.
تعداد ساعات آموزشی مدارس ایثارگر متفاوت با سایر مدارس بوده و کلیه کلاس های درس در دو نیمسال تحصیلی به همراه ترم تابستانی در مقاطع متوسطه اول، متوسطه دوم و هنرستان های فنی و حرفه ای برگزار می شود. افراد جانباز و یا ایثارگری که علاقمند به تحصیل در این مدارس هستند می توانند به صورت حضوری به مدارس ایثارگران در مرکز استان موردنظر خود مراجعه نموده و با ارائه مدارک ثبت نامی لازم و تکمیل فرم های ثبت نام، نام نویسی خود را انجام دهند.
اما ممکن است در ذهن بسیاری از افراد این سوال به وجود بیاید که آیا مدارس ایثارگران با مدارس شاهد یکسان می باشد یا نه؟ در پاسخ به این سوال باید ذکر نمود که شرایط تحصیل و نوع پذیرش این دو نوع مدارس متفاوت از یکدیگر هستند و کاملا با یکدیگر فرق دارند. لذا، برای آشنایی با شرایط تحصیل در مدارس ایثارگران، در این مقاله قصد داریم توضیحاتی را در خصوص تعداد و شرایط تبصره در مدارس ایثارگران به همراه مزایای ثبت نام در این مدارس ارئه دهیم.
مدارس ایثارگران دارای یکسری شرایط و تبصره های آموزشی از سوی کمیسیون شورای عالی آموزش و پرورش می باشد که با سایر شرایط ثبت نام مدارس متفاوت است. بنابراین، ایثارگران و جانبازان و یا سایر بستگان نزدیک جهت تحصیل و یا اخذ دیپلم مجدد می توانند با همراه داشتن مدارک ایثارگری به این مدارس مراجعه نموده و نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند. برای اطلاع از شرایط تبصره های ذکر شده در رابطه با این مدارس در ادامه مقاله توضیحاتی در مورد شرایط تبصره مدرسه های ایثارگر ارائه شده است.
مدارس ایثارگر تنها در مقاطع تحصیلی متوسطه اول، دوم و شاخه های فنی وحرفه ای و کاردانش دانش آموز می پذیرد.
برنامه آموزشی مدارس ایثارگر متفاوت با برنامه آموزشی سایر مدارس بوده و در طول هر سال تحصیلی متقاضیان این مدارس در دو نیمسال تحصیلی به همراه یک ترم تابستانی می توانند به تحصیل بپردازند.
همچنین، طبق اساسنامه در هر نیمسال تحصیلی پانزده هفته برای آموزش و سه هفته برای برگزاری امتحانات نیز درنظر گرفته شده است.
برنامه های آموزشی ارائه شده این مدارس بر اساس برنامه های مصوب کمیسیون آموزش و پرورش هر پایه تحصیلی خواهد بود؛ به این صورت که هر درس ارزش و اعتبار مجزایی داشته و عدم احراز شرایط قبولی در یک واحد درسی، تاثیری بر سایر واحدهای درسی نخواهد داشت.
تعداد ساعات تدریس هر درس در هر نیمسال تحصیلی دو برابر ساعات تعیین شده و نیز در ترم تابستانی چهار برابر ساعات تعیین شده طبق برنامه های مصوب می باشد.
تقدم و یا تاخر دروس در هر رشته یا دوره تحصیلی توسط کمیسیون شورای عالی تعیین می شود.
شیوه تحصیل ایثارگران و جانبازان در این مدارس به صورت حضوری، نیمه حضوری و غیر حضوری در پایه های تحصیلی مختلف توسط کمیسیون ماده 8 آیین نامه ایثارگران مشخص خواهد شد.
ایثارگران از گذراندن واحدهای ورزش و آمادگی دفاعی معاف بوده و می توانند در ابتدای سال تحصیلی در امتحانات دروسی که آمادگی دارند، شرکت نموده و در صورت قبول شدن در یکی از این دروس، از انتخاب آن واحد درسی در آن سال تحصیلی صرف نظر نمایند.
آزادگان و یا ایثارگران در صورتی که قصد تغییر رشته داشته باشند می توانند بدون شرکت در امتحان تغییر رشته در رشته مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهند.
همان طور که ذکر شد شرایط ثبت نام مدارس برای رزمندگان، جانبازان و ایثارگران متفاوت بوده و یک نظام آموزشی با شرایط خاصی متناسب با توانایی ها و بنیه علمی آنان درنظر گرفته شده تا این افراد با توجه به شرایط خاص خود بتوانند بدون دغدغه و با آرامش کامل به تحصیل بپردازند. بنابراین، برای حمایت تمامی ایثارگران و جانبازان ستاد هماهنگی امور ایثارگران، کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون امور تحصیلی ایثارگران تشکیل داد و آیین نامه ای بر اساس ده ماده و سه تبصره در خصوص شرایط مدارس ایثارگران تصویب نمود.
ردیف | تبصره |
1 | حداقل و حداکثر تعداد ساعات تحصیل در هر نیم سال تحصیلی بر اساس آیین نامه تصویب شده کمیسیون ماده 8 می باشد. |
2 | ایثارگران از گذراندن دروس طرح کاد، ورزش و آمادگی دفاعی معاف می باشند. |
3 | آزادگان می توانند در ابتدای هر سال تحصیلی در امتحانات دروسی که آمادگی دارند، شرکت نموده و سپس در صورت قبولی از انتخاب آن درس در سال تحصیلی موردنظر معاف شوند. |
بنابراین، لازم است که کلیه مدرسه های ایثارگر در تمامی استان ها طبق این شرایط اساس نامه، دانش آموزان خود را از میان ایثارگران، جانبازان و آزاده و ... انتخاب نموده و تمامی خدمات خود را به صورت رایگان در اختیار این افراد قرار دهند.
علاقمندان به ثبت نام در مدارس ایثارگران می توانند در این مدارس با همراه داشتن گواهی ایثارگری ثبت نام خود را انجام دهند. در واقع ثبت نام در مدارس ایثارگران نسبت به تحصیل در سایر مدارس، مزایایی برای این قبیل از افراد دارد، که در ادامه این قسمت خلاصه ای از این مزایا ارائه شده است.
تمامی دروس ارائه شده در این مدارس در سه ترم تحصیلی می باشد؛ به این صورت که دانش آموز می تواند در دو نیم سال تحصیلی به علاوه یک ترم تابستانی به تحصیل بپردازد.
همچنین، تعداد ساعات تدریس هر درس نسبت به سایر مدارس در هر نیم سال دو برابر می باشد و دانش آموزان می توانند به راحتی در این ساعات در نظر گرفته شده مشغول یادگیری مطالب درسی باشند.
یکی دیگر از مزایای این مدارس این است که فرد متقاضی می تواند در صورتی که علاقمند به رشته تحصیلی خود نباشد، بدون شرکت در آزمون تغییر رشته، از رشته شاخه نظری به شاخه فنی و حرفه ای و یا حتی بالعکس تغییر رشته و ادامه تحصیل دهند.
در این مقاله به تمامی قوانین و تبصره های مدارس ایثارگر پرداخته شد تا هر گونه ابهام و سوالی در خصوص شرایط تبصره های مدرسه های ایثارگران رفع و پاسخ داده شود. بنابراین، داوطلبان این مدارس که شامل تمامی خانواده های جانبازان، ایثارگران، آزاده و شهدا می باشند، می توانند در صورت علاقه به ادامه تحصیل به این مدارس مراجعه نمایند. همچنین همسران و فرزندان رزمندگانی که حداقل 6 ماه سابقه حضور در جبهه را دارند و بسیجیان 50 امتیازی نیز می توانند در این مدرسه ها ثبت نام نمایند.
علاوه بر این مدارس، مدارس دیگری از جمله مدارس شاهد برای فرزندان خانواده های ایثارگر و یا خانواده های شهدا و جانباز درنظر گرفته شده است که پس از مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان، این مدارس از شرایط تحصیلی و امکانات آموزشی بالایی برخوردار می باشند. این مدارس در سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم بعد از ثبت نام اولیه در سایت پادا و تایید مدارک، دانش آموزان خود را ثبت نام می نماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و پاسخ سوالات خود در خصوص شرایط تبصره در مدارس ایثارگران می توانید از طریق مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران ما تماس گرفته و پاسخ سوالات خود را جویا شوید. کارشناسان هیوا همواره آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما می باشند.
✔️یکی از شرایط تبصره در مدارس ایثارگران پذیرش از میان خانواده های ایثارگر، جانباز، شهدا و آزاده برای مقاطع متوسط اول و دوم و فنی و حرفه ای می باشد، که برای کسب اطلاعات بیشتر از سایر شرایط می توانید به متن مقاله مراجعه نمایید.
✔️اساسنامه مدارس ایثارگران دارای 10 ماده و 3 تبصره می باشد که برای اطلاع از جزئیات آیین نامه می توانید به متن مقاله مراجعه نمایید.
✔️ یکی از مزایای ثبت نام در مدارس ایثارگران این است که اگر دانش آموزی قصد تغییر رشته داشته باشد می تواند بدون امتحان تغییر رشته، رشته خود را انتخاب نماید؛ برای اطلاع از سایر مزایا به متن مقاله مراجعه نمایید.
برای مشاوره شرایط تبصره در مدارس ایثارگران
برای مشاوره شرایط تبصره در مدارس ایثارگران
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 290000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©